Christineholms Herrgård Restaurerat

Under 2021 och 2022 har vi genomfört en stor utvändig restaurering av herrgården i Christineholm. Med hjälp av bidrag från Stockkholms Länsstyrelse har vi kunnat ge byggnaden ett enormt lyft. 

Christineholms Herrgård har anor från 1730-talet och är en mycket vacker byggnad belägen utanför Edsbro i Norrtälje kommun. 

Våra mycket skickliga hantverkare har ta bort all puts, murat upp och lagat där det varit sprickor. En fantastisk snickare har avlägsnat och tillverkat nya timmerstockar som kunnat lagat i där det vrait ruttet. Detta har han gjort mestadels med yta för att det ska kunna massas in korrekt och bli tidstypiskt. Fönster har vi renoverat med hjälp av egen personal och även där har det tillverkats och återskapats nya bågar identiska med original. 

Under detta stora arbete har vi hjälp och stöd av en antikvarisk arkitekt som ser till att arbetet utförs med förankring i gamla metoder och att material och färgval stämmer överens med den historiska byggnaden, både tidstypiskt men även med hänsyn till hur den renoverats genom åren. 

Hargs Bruk värnar varmt om våra kulturbyggnader som bär vår historia och kulturarv. Genom åren har vi, tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm och Uppsala lagt många miljoner kronor på dessa viktiga byggnader med en förhoppning om att de ska stå i flera hundra år till!

Föregående
Föregående

Vi söker ny fastighetschef

Nästa
Nästa

Viltdepå