Böckerna om Harg

Köp de vackra böckerna med historien om Hargs Bruk och dess ägare, direkt från oss. Perfekt som present eller julklapp, speciellt till den som har sina rötter i Harg!

Böckerna är i A4-format och rikt illustrerade med foton.

Böckerna

 

Del I berättar för oss om 1600-1700-talen. Här kan man läsa målande beskrivningar om de första ägarna, hur stångjärnsproduktionen byggdes upp, om rysshärjningarna när hela bruket brändes ned och om hur brukssamhället växte fram.

Uppslag_del_1

 

Del II beskriver 1800-talet och brukets fortsatta utveckling. Vardagslivet i arbetarbostäderna, på torpen och i herrgården skildras, tillsammans med berättelser om den begynnande industrialiseringen och moderniseringen av bruket.

Uppslag_del_2

Del III behandlar 1900-talet och de förändringar som då genomfördes i bruket. Hur olönsamma verksamheter lades ned och hur nya satsningar skapade tillväxten av dagens Hargs Bruk AB.

uppslag_del_3

Paketpris för alla tre böckerna (inkl moms):  750 kr
Pris för två böcker:                                               550 kr
Pris för en bok:                                                      300 kr

 

Beställ genom att skicka ett mail med namn och adress och vilka böcker du önskar, till karin.andersson@hargsbruk.se Meddela också om du vill hämta böckerna i Harg eller om du vill ha dem levererade till närmaste DHL-ombud. Kostnaden för frakt varierar beroende på antal böcker och meddelas dig när vi bekräftar din beställning. Den maximala fraktkostnaden för tre böcker uppgår till 175 kr.

Du betalar genom att swisha beloppet till swishnr 123 193 383 7 (Hargs Bruk).

Harg_oms del1
DEL I – 1600-1700-talet
DEL II - 1800-talet
DEL II – 1800-talet
DEL III - 1900-talet
DEL III – 1900-talet